Isnin, 26 September 2011

BROADBAND & AKU

Alhamdulillah..
akhirnya Allah makbulkan hajatku ini..
hrni dh masuk 3hr aku guna broadband br aku ni..
apa yg aku buat bila dpt broadband?????

1st ly: buka FB la..sbb ini je cr aku nk berhubung dgn my ummi,abah,adiq2 aku yg dok jauh tuh..lg2 yg kt Mesir tu..

2nd ly: buka blog aku yg dh nk jd lapuk ni (teringat2 masa xde broadband dlu, pasni klu xnk tulis mmg aje MALAS)

3rd ly: mencari info yg dh lama aku tercari2..(yeke ni??? caye jer la)

ini pulak pesan suamiku slps dia belikan broadband:

1) jgn terleka dgn intenet n semua benda alah ni smpai lupa tgggjwb dgn Allah..(pdhl ni aku type dh dkt pkul 10pg..sunat dhuha xwat lg..sempat lg kot kn???)

2) of course la jgn lupa tgjwb pd suami n rumahtgga (dok sibuk lyn intenet,kain baju berbakul2 x lipat..hahaha..terasa ke???)

3) jgn lupa cr resepi yg best2 n masak tuk dia (ajer nk menambah berat lemak ni..hehehe)

byk la lg pesanan2 yg sbnrnya dia x ckp dgn mulut pn tp aku sbg isteri ni dh paham sgt la apa yg tersirat & tersurat dlm benak otak suami aku ni..

tp aku bijak..sblm dia balik keje aku akn pastikan semua kejer siap,rumah bersih,masak sudah, amal beres..bila dia balik masa aku utk dia jer..no tenet n comptr lg..melainkn dia pasang..aku tompang sekaki..hehehe..

jazakumullah sbb baca..bye..

2 ulasan:

p.u.t.e.r.i.f.i.r.d.a.u.s berkata...

imah nnti boleh share resipi kt cni..

ahlia naim berkata...

blh xda hal..baru ni dpt resepi kek coklat kukus yg sgt best..
dhla senang..sedap lak tu..nnti imh share k..