Sabtu, 16 Januari 2010

PENANTIAN KEKASIH KIAN BERAKHIR..

25 DEC 09
1:56 pm

Tet tet..heran..lama benar rasanya hp ku tidak berbunyi..eh,kenapa ek hati ni berdebar2 tiba2..ku pegang hp ku..bila ku tekan tertera “Abg Uchuk” bidadara hatiku (sengaja aku tulis abg uchuk spy no suamiku 1st name dlm list phone aku)..YaAllah, lama benar aku tak dpt msg dr suami ku ini..aku terus duduk perlahan smbil menekan punat “open” ..aku bc dgn pnh focus…

Assalamualaikum..
Wat isteri ku tersayang dsane..apa kbr? Cht ka? Kt mana skg? Bangi @ pendang?
Abg skg dh tasykil..kt markaz KAKRAIL BGLADESH..flight 27.12..4.45pm..


Aku terpana lagi kaku..aku tidak dapat membalas apa2 kecuali tangisan air mata jatuh titik demi setitik..tanda bersyukur kpd Allah mmberi aku peluang berhubung dgn suami ku setelah 37hr berpisah d atas jalanMu..jalan fi sabilillah..aku terus sujud syukur..inilah hadiah terbaik utk ku..

Cinta yg berada di hatiku kini bkn cinta yg ku rasa sblm kami berkahwin n bkn jg cinta sms mula2 kami d satukan bg suami isteri ttp ini la cinta yg tulus n plg bererti pernah ku rasakan..YaAllah,syukran atas perasaan ini..aku terpikir sejenak..mgkin kah ini cinta sahabiah kpd pr sahabat slps pemergian mereka ke Jalan Allah..sekiranya ini la yg mereka rasakan..akulah insan yg plg bertuah krn Allah campakkan cinta sedemikian rupa dlm hati ku..aku yakin,perasaan ini juga yg brd dlm hati suami ku kini..

2:42 pm

Sekali lg hp ku berbunyi..kali ni aku bergegas buka msg ku..gembiranya hati bila terpandg “abg uchuk” sekali lg..ku bc dgn senyum d bibir..

Abg nantikan isteri abg kerana Allah..
insyaAllah abg smpai 27hb mlm dlm pkul 10...
28-29hb ada sabghuzari n bayan wapsi d s.petaling..
kim salam kat depa semua yer..


cukup ringkas tetapi hatiku seperti terkena panahan cinta..berbunga-bunga bagaikan kaki ku tak berpijak pada bumi yg nyata..YaAllah,nikmatnya cinta yg kau berikan ini..syg akn nntikan kpulangan abg nnti..

2 ulasan:

seorangnenektua berkata...

Alhamdullillah syukur, Ustaz dah balik. NurMuhammad dah balik jugak ke?. Selamat berbulan madu

NUR FATIMAH berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.